FAQ - často kladené otázky

english русский espana

 

Kolik prostoru budu na pivovar potřebovat?

» Více

To záleží na kapacitě pivovaru a zvolené technologii. Vždy se však budeme snažit ve spolupráci se zákazníkem uzpůsobit technologii a její výrobu danému prostoru. Tabulku orientačních nároků na prostor a energie najdete v oddíle technické nároky.

×

Jak mám řešit rozmístění technologie v prostoru?

» Více

Pokud si nejste jisti, nechte toto rozhodnutí na našich odbornících. Součástí inženýringu je i dispoziční řešení, včetně požadavku a rozmístění veškerých nutných přípojek, jako je voda, plyn, elektro, odpady apod. Dispozice bude samozřejmě vždy konzultována se zákazníkem, aby vyhovovala všem designovým i ergonomickým požadavkům a zároveň nezvyšovala finanční nároky na montáž a montážní materiál.

×

Jakým způsobem je ohřívána varna?

» Více

Ohřev varny je parou pomocí duplikátoru dna a pláště varné nádoby. Pára je vyráběna v rychlovyvíječích páry buď elektrických nebo plynových. Tato varianta je námi preferovaná z důvodu ekonomičnosti provozu a přiměřenými investičními náklady. Na přání zákazníka můžeme zvolit i jiný způsob ohřevu i různý počet vyhřívaných nádob.

×

Jakým způsobem bude provedeno chlazení?

» Více

Chlazení je zabezpečeno glykolovou chladící jednotkou. Tato jednotka zajišťuje chlazení všech potřebných tanků i výrobu ledové vody pro potřeby spílání. Dle velikosti pivovaru a přání zákazníka můžeme dodat i dvě jednotky. Jedna zabezpečuje chlazení tanků a druhá chlazení mladiny. Z pohledu chlazení jde o jednostupňový parní oběh. Kondenzátor je vzduchem chlazený, instalovaný buďto přímo na rámu chladícího zařízení nebo venku. Pro chlazení glykolu slouží deskový výměník – výparník. Glykol je cirkulován z beztlaké zásobní nádrže, umístěné na rámu zařízení cirkulačním čerpadlem. Použité chladivo je R 404A.

×

Jaké druhy piva můžu vařit na vaši varně?

» Více

Na varnách realizovaných naší firmou EBIA CZ lze vařit prakticky jakýkoliv druh piva, a to jak infuzním, tak i dekokčním způsobem vaření. Důležité je však říci, že vždy vycházíme vstříct přání a požadavkům zákazníka. Můžeme realizovat kromě dvounádobových varen taky vícenádobové, s varnými kotli na surogáty, s interním nebo externím vařákem mladiny apod.

×

Jaké kvašení mohu zvolit ve vašich tancích?

» Více

Tuto otázku je potřeba vyřešit ještě před vlastní realizací. Můžeme vyhovět prakticky jakémukoliv požadavku zákazníka. Záleží pouze na jeho přání dispozičnímu prostoru, hodnotě investice, a způsobu kvašení. Tady je důležitá informace, zda se bude jednat o svrchní kvašení nebo spodní kvašení a zda bude jednofázové nebo dvoufázové. Naše firma EBIA CZ vám může vyrobit na míru cylindrokónické tanky, uzavřené kvasné tanky, otevřené spilky, ležácké vertikální i horizontální tanky apod.

×

Jak je to z filtrací a stáčením piva?

» Více

Součástí koncepce pivovaru jsou i pomocná zařízení na úpravu hotového piva, pokud je to přáním zákazníka. Filtraci piva můžeme zajistit několika způsoby, např. svíčková křemelinová filtrace, cross-flow filtrace, mikrofiltrace apod. Záleží pouze na tom, jakým způsobem chce mít zákazník pivo ošetřené a výši zvažované investice. To samé platí i o stáčení piva do transporních obalů. Jsme schopni ve spolupráci s našimi partnery dodat takové zařízení, aby vyhovovalo vaší kapacitě i investičním nárokům.

×

Na koho se mám obrátit ohledně receptur?

» Více

Můžete se s důvěrou obrátit na naše sládky, kteří mají spoustu zkušeností s výrobou piva nejen v Čechách, ale i v zahraniční. Připraví pro Vás receptury nejen na výrobu klasických ležáků českého typu, také na výrobu piva typu stout, ale, weiss, marzen, bock, porter, apod. Naši sládci nejen připraví receptury, ale i na našem zařízení pivo uvaří a receptury odladí k vaší plné spokojenosti. Důkazem je spousta ocenění na mezinárodním poli pro piva, která naši sládci zákazníkům připravili.

×

Jakou dokumentaci mám vést a kde ji získám?

» Více

I v této otázce se můžete obrátit na naše sládky-technology. V rámci inženýringu připraví pro vás varní listy, pasporty piva a veškerou nutnou technologickou evidenci výroby, vytvořenou přímo na míru pro váš pivovar námi realizovaný.

×

Je důležité pro výrobu piva vzdělání v oboru?

» Více

Ano. Výroba piva je licencovaná koncese a pro výrobu je nutné vzdělání nebo praxe v oboru. Pokud nedisponujete potřebnými předpoklady, tak můžeme pro první roky vašeho podnikání v oboru poskytnout osobu odpovědnou, takzvaného „garanta“ v podobně našich profesionálních sládků.

×

Je lepší na financování zvolit úvěr nebo leasing?

» Více

Tato otázka je příliš komplexní a bez bližších informací se na ní nedá zodpovědně odpovědět. Naši odborníci v oboru obchodu a financování vám však na základě bližších informací pomohou vyřešit financování k vaší plné spokojenosti.

×
Poptávkový formulář